YATT HAMZAH DI BUMI GAZA

Thursday, 4 April 20130 comments

Pada 25 Mac lalu, pelakon dan model terkenal, Yatt Hamzah telah terbang ke bumi Gaza bersama suami dan anak tersayang bagi menjalani misi kemanusiaan di negara tersebut.
Menerusi laman Instagram dan Twitter milik pelakon ini, Yatt telah sempat kongsikan beberapa foto dan aktiviti menarik yang dilakukannya sepanjang berada di Gaza untuk dikongsikan bersama peminat-peminat di Malaysia.
Menurut Yatt, sepanjang berada di bumi sejarah tersebut, dirinya telah berkesempatan untuk menjejakkan kaki ke beberapa tempat menarik antaranya adalah mengunjungi makam Imam As-Syafi'e, mendaki Gunung Sinai, serta menziarahi Jabal Musa.
Nampaknya sepanjang berada di bumi Gaza, pelakon ini tidak henti-henti memanjatkan rasa syukurnya dengan segala kebesaran Allah dan aktres ini juga telah melahirkan rasa sebak apabila diberi peluang untuk melihat sendiri peninggalan tapak kaki Rasulullah sewaktu menziarahi Makam Imam As-Syafie.
Bagi semua peminat Yatt, jom lihat beberapa foto kenangan manis pelakon wanita ini bersama suami dan cahaya mata tercintanya
Sumber: Oh Bulan blog
Ps: bukan nak mempolitikkan story ya. Tapi pu3 tabik dengan keberanian artis ini. Jika dibandingkan seorang bernama Arbaiyah. Bagai nak rak mencanang pencinta Islam. Walhal hanya lakonan busuknya yang nak naik glamour dalam politik semata. Keegoaan yang tegar memaksanya nak tonjolkan diri di kalangan artis konon ada kredibiliti pemimpin... kononnyalah tu. PERASAN JE BANYAK!!!!
Share this article :

Post a Comment

 
| |
Copyright © 2011. ynasidek - All Rights Reserved