Ning Baizura Tertekan Hasilkan Pewangi

Tuesday, 15 October 20130 comments

Penyanyi yang kini muncul dengan jenama wangian sendiri, Ning Baizura mengakui dirinya agak tertekan dalam proses menghasilkan NING.
“Penghasilan wangian memerlukan proses terperinci. Kadang-kadang saya agak tertekan juga. Pada mulanya, saya tak tahu apa yang saya inginkan. Tapi selepas melakukan penelitian dan kajian mengenai jenama-jenama wangian di pasaran, akhirnya saya dapat menghasilkan wangian eksklusif, NING. Harganya RM159 untuk botol 100ml,” cerita Ning memulakan perbualan.
“Prosesnya sukar, antaranya saya kena memilih bau untuk pewangi saya. Ada begitu banyak bau, jadi saya cepat keliru. Saya mahukan sesuatu yang sangat segar, mudah, ‘light’, sesuatu yang sesuai dengan cuaca di Malaysia dan baunya tidaklah menyengat sangat. Saya memilih adunan bau African Orange Flower, Jasmine, Orange, Vanilla, Amber dan Honeysuckle.”
Mengenai rekaan botol wangian, Ning menjalankan kajian dengan peminat mengenai apa yang sesuai untuk menggambarkan dirinya.
“Saya hasilkan botol pewangi yang menggambarkan diri saya. Macam tanda ‘bibir’ yang ada di botol tersebut, saya bertanya kepada peminat menerusi laman Twitter, apakah perkara yang menggambarkan diri saya. Ramai menjawab ‘bibir’. Mengenai warna pula, saya memang meminati warna keemasan dan hitam,” ulas pelantun lagu “Curiga” ini.
Mendapat inspirasi untuk menghasilkan wangian daripada wanita yang terdapat di sekelilingnya, khususnya ibu Ning sendiri, Ning menjelaskan yang pewanginya boleh didapati di cawangan Parkson.
“Setakat ini, wangian saya boleh didapati menerusi kaunter di Parkson dan kaunter juga akan dibuka di lapangan-lapangan terbang seperti KLIA, LCCT dan Terminal Subang. Kos pelaburan boleh dikira banyak juga tapi bagi saya, kalau saya tidak melabur saya tidak akan dapat melihat hasilnya,” ujar Ning mengakhiri perbualan
Share this article :

Post a Comment

 
| |
Copyright © 2011. ynasidek - All Rights Reserved